ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii anunță răcirea vremii în următoarele zile

15:26 | 05.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 nov. /MOLDPRES/. Pentru acest sfârșit de săptămână, Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunţă răcirea treptată a vremii, care va continua şi în perioada următoare, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă şi duminică, 6-7 noiembrie, pe întreg teritoriul ţării se aşteaptă valori termice încadrate între 11-18 grade Celsius, ziua, şi 2-12 grade, noaptea. Cer variabil, periodic însorit.

Aceleași temperaturi se vor menţine şi luni, însă vremea va fi închisă cu cer înnorat, iar la nord – cu ploi de scurtă durată. De marţi, 9 noiembrie, se va răci şi mai mult, iar termometrele vor indica maxime de 11 grade, ziua, şi 0 grade, noaptea.

Conform calendarului popular, a doua săptămână din Brumar are în centru sărbătoarea lui Sfântul Dumitru, numit de creştini şi Simedru. „La Simedru prin multe locuri se termina pășunatul, se alegeau oile, se achitau cu păstorii și-i angajau pentru anul viitor. În popor se spune: „La Simedru ciobanii își caută stăpânii”. De acum și până la Sf. Gheorghe cerul este încuiat, oamenii intră în anotimpul hainelor groase, iar vietățile pământului încearcă și ele să-și găsească adăposturi cât mai calde”, indică mai multe surse. 

Foto: pinterest.com

img21008395

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!