ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii anunţă o săptămână cu vreme rece

15:20 | 15.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Vreme rece, ziua, şi ger, noaptea, anunţă meteorologii pentru această săptămână, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Conform SHS, în perioada de referinţă, se aşteaptă maxime termice de 12 grade, în timpul zilei, şi de minus 6 grade, noaptea. Tradiţional, mai frig va fi în nordul ţării.

De asemenea, în regiunile de nord şi centru se aşteaptă precipitaţii sub formă de ploaie. Ploile sunt anunţate pentru vineri şi sâmbătă, 19-21 noiembrie.

Suma precipitațiilor căzute în teritoriu pe parcursul lunii noiembrie constituie în medie 26-45 mm. Însă, în unii ani nu s-au semnalat precipitații pe parcursul întregii luni (noiembrie 2011). Pentru toată perioadă de observaţii, cea mai mare cantitate lunară a precipitaţiilor a atins 214 mm (Cimişlia, 1922), iar maxima zilnică – 89 mm (Bălțata, 2014). Numărul de zile cu precipitaţii în luna noiembrie pe teritoriul țării constituie în medie 10-13 zile, cu ceaţă – 3-9 zile, cu gheţuş – 1-2 zile, cu viscol – mai puţin de o zi.

Foto: 1freewallpapers.com

img21008681

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!