ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Giganţii americani din industria de profil vor dezvolta rachete pentru apărarea hipersonică

09:19 | 21.11.2021 Categorie: Externe

Washington, 21 nov. /MOLDPRES/. Giganţii americani din industria de apărare Raytheon, Lockheed Martin şi Northrop Grumman vor dezvolta noi rachete pentru a ajuta SUA să se apere mai bine împotriva atacurilor hipersonice, a indicat Pentagonul, comunică AFP, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

Rachetele hipersonice, la fel ca rachetele tradiţionale pot zbura de cel puţin cinci ori mai repede decât viteza sunetului sau la Mach 5. Dar ele sunt mai manevrabile decât rachetele balistice şi pot evolua la altitudine joasă, ceea ce le face mai dificil de detectat.

Cele trei contracte, în valoare combinată de peste 60 milioane de dolari, au fost încheiate pentru dezvoltarea unor rachete interceptoare, a precizat Pentagonul.

SUA au testat în octombrie cu succes tehnologia rachetelor hipersonice, utilizată deja de Rusia şi de China.

Pentagonul a confirmat recent că China a testat în august o rachetă hipersonică cu încărcătură nucleară, dificil de contracarat şi că Beijingul dezvoltă acest arsenal mult mai repede decât se prevedea.

Foto: gândul.ro

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!