ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polonia va susţine crearea unui traseu turistic inedit în nordul Republicii Moldova

13:53 | 22.11.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Douăsprezece localităţi din trei raioane din nordul Republicii Moldova vor fi unite într-un traseu turistic, unic pentru această regiune a Europei. Traseul este creat în cadrul Proiectului implementat de Fundația Terra Humana (Varșovia, Polonia) și Asociația obștească "Moștenitorii" (Bălți, Moldova), ce prevede crearea traseului eco-turistic "Stâncile Prutului" în raioanele Edineț, Râșcani și Glodeni, transmite MOLDPRES.

În cadrul acestui proiect, reprezentanți ai autorităților locale și ai afacerilor din turismul rural vor participa la o vizită de informare în nordul Poloniei. În perioada 22 noiembrie - 2 decembrie, delegația din Republica Moldova va vizita câteva zeci de pensiuni, restaurante, muzee și alte atracții de pe mai multe trasee turistice. Delegaţia din Moldova va vizita traseele „Călătorie cu Pan Tadeusz“, "Drumul Crucii Kopaszewo", „Traseul Regele Stanisław Leszczyński”, mai multe castele și mănăstiri poloneze, trasee parcurse pe trăsuri trase de cai și chiar un muzeu al distilatelor.

Traseul eco-turistic "Stâncile Prutului" va include localitățile Viișoara, Cobani și Camenca din raionul Glodeni, Costești, Văratic, Druța, Boroseni și Mihăileni din Râșcani și Brânzeni, Gordinești și Fetești din Edineț.

Proiectul "Crearea traseului eco-turistic "Stâncile Prutului" în raioanele Edineț, Râșcani și Glodeni" va fi implementat în perioada 2021-2023. În cadrul acestuia va fi dezvoltată o ofertă ecoturistică integrată, utilizând experiența poloneză și fortificând implicarea membrilor a 12 comunități rurale (câte patru din fiecare raion) în dezvoltarea socio-economică locală, prin sporirea potențialului turistic al localităților și înregistrarea oficială a rutei turistice naționale. Proiectul este finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone în cadrul programului "Asistența poloneză pentru dezvoltare 2021”.

Foto: Profile Agency

img21008928

img21008928

img21008928

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!