ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La ASD a fost examinată construcția drumului de ocolire a satului Slobozia Mare, Cahul

17:27 | 25.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. Progresul lent al lucrărilor de construcție a drumului de ocolire a satului Slobozia Mare din raionul Cahul, problemele cu care se confruntă antreprenorul și planul de acțiuni cu indicarea în termeni concreți a capacității antreprenorului de finalizare a contractului, au fost subiectele abordate în cadrul unei întrevederi de astăzi dintre conducerea Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) și cea a antreprenorului din Turcia, transmite MOLDPRES.

Potrivit ASD, în prezent, lucrările de construcție a sectorului drumului M3 înregistrează un progres de execuție de 34.1%, comparativ cu cel planificat de 50%, termenul de finalizare a proiectului fiind anul 2022.

Antreprenorul a informat că proiectul de construcție a segmentului de drum cu o lungime de peste 18 km este unul important pentru companie, fiind primul contract pe care îl execută în Republica Moldova. Conducerea companiei a monitorizat situația din șantier timp de mai multe zile pentru a se informa despre starea reală a lucrurilor și a asigurat că a inițiat procesul de rectificare a programului de lucrări și elaborare a planului de acțiuni pentru a finaliza lucrările contractuale în termenii stabiliți.

Administrația de Stat a Drumurilor a atenționat antreprenorul că va efectua vizite inopinate în teren pentru a se convinge de respectarea calității și termenului de execuție a lucrărilor, luând în caz de necesitate măsurile legale corespunzătoare. În cadrul ședinței, conducerii companiei turce i-a fost solicitat să monitorizeze personal derularea lucrărilor de construcție a drumului de ocolire a satului Slobozia Mare și să mențină legătura cu reprezentanții ASD în vederea monitorizării situației reale din șantier.

Foto. ASD

img21009062

img21009062

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!