ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării

18:32 | 25.11.2021 Categorie: Comunicate

Conferința națională  „Microfon pentru Generația Schimbării" – platformă a ideilor tinerilor pentru dezvoltarea domeniului în țara noastră

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Creativă, a organizat astăzi, 25 noiembrie, Conferința tinerilor din Moldova - „Microfon pentru Generația Schimbării".

Organizat în contextul marcării Zilei Naționale a Tineretului, evenimentul a reunit în format online peste 100 de tineri, lucrători de tineret și reprezentanți ai structurilor asociative de tineret. În cadrul Conferinței, tinerii și-au expus ideile, contribuind astfel la trasarea liniilor directorii de politici publice în domeniul de tineret.

Participanții au discutat despre politicile naționale cu impact asupra tinerilor, mecanismele de participare a acestora în luarea deciziilor precum și despre necesitățile și provocările cu care se confruntă tinerii în Republica Moldova.

La final, participanții au adoptat o Rezoluție a tinerilor din Republica Moldova, care va fi pusă în discuție în cadrul unei mese rotunde la care vor lua parte reprezentanți ai Parlamentului, ai Guvernului și ai organizațiilor societății civile.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!