ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Muzicieni din R. Moldova și România se vor reuni în premieră pe scena Sălii Radio București

17:12 | 30.11.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Muzicieni din R. Moldova și România se vor reuni în premieră mâine, 1 decembrie, la ora 19.00, în cadrul unui concert simfonic, pe scena Sălii Radio București. Evenimentul marchează o dublă aniversare - Ziua Națională a României, dar și 10 ani de emisie a postului Radio Chișinău, parte a portofoliului Radio România, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, pe scena Sălii Radio București va cânta Orchestra de Cameră Radio România, alături de componenți ai Orchestrei Naționale de Cameră a Republicii Moldova.

Evenimentul se va desfășura sub bagheta lui Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în cele mai prestigioase săli de concert ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova. Un alt element special al serii este și prezența violoncelistului Andrei Ioniță, descris de publicaţia The Times ca „unul dintre cei mai captivanţi violoncelişti care s-au afirmat în ultimul deceniu” și desemnat în 2016 „BBC New Generation Artist”. 

Programul serii de la Sala Radio va cuprinde: G. Enescu: Pastorale-Fantaisie, B. Bartók: Dansurile populare românești, C. Filtsch: Uvertura în Re major, M. Haydn: Sinfonia Applausus și J. Haydn: Concertul nr. 2 pentru violoncel şi orchestră.

Concertul va fi transmis în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, pe TVR 1 și TVR 3. De asemenea, evenimentul va fi difuzat în live video streaming pe site-urile Radio România și pe platforma vstage.ro

img21009198

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!