ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România va susține crearea la USM a unui post de televiziune

08:28 | 03.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Universitatea de Stat din Moldova (USM) a încheiat ieri un protocol de colaborare cu Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) al Guvernului României, transmite MOLDPRES.

Conform protocolului, până la sfârșitul anului, DRRM va susține dotarea laboratorului de jurnalism din cadrul Facultății de Jurnalism și Știinte ale Comunicării în vederea înființării unui post de televiziune al USM, unde viitoarele generații de jurnaliști vor putea să învețe și să se perfecționeze în cele mai bune condiții.

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu, a menționat că protocolul semnat duce mai departe relația frumoasă a Republicii Moldova cu România, iar dotarea unui laborator de jurnalism în cadrul USM vine în întâmpinarea studenților, care mâine vor face jurnalism de calitate. „Acest laborator TV, sperăm, va promova valori umane, precum obiectivitatea, echidistanța și imparțialitatea, în vederea mediatizării realității de pe ambele maluri ale Prutului”, a spus Dupu.

La rândul său, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a încurajat tinerii studioși să persevereze în realizarea dezideratelor adevăraților profesioniști în domeniul mediatico-comunicațional, pentru confirmarea statutului de cea de-a patra putere în stat. „Peste tot în lume, în orice societate este nevoie de profesionalism, de obiectivitate, echidistanță și de voci puternice în jurnalism care să fie ghidate de solide principii morale. Astăzi, când lumea este cufundată în fake-news-uri, dezinformare și minciună este nevoie să ai niște insule de stabilitate care sunt create doar de către jurnaliști”, a relevat ambasadorul.

Rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Şarov, a reiterat importanța parteneriatelor cu instituțiile din România, menționând numeroasele proiecte pe care le-a inițiat și desfășurat universitatea în ultimul timp, în vederea consolidării și sporirii performanței pe toate dimensiunile educaționale. „Toate eforturile depuse în vederea bunei desfășurări a proiectelor de la USM sunt orientate spre studenți și îmbunătățirea condițiilor lor de studii”, a estimat rectorul instituţiei.

În anul 2021, DRRM a susținut crearea la USM a Centrului de Informare a României „Gheorghe Brătianu”, organizarea Colocviului Internaţional de Ştiinţe ale Limbajului „Eugeniu Coşeriu”, alte activităţi.

Foto: USM

img21009279

img21009279

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!