ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prețurile la benzină și motorină stabilite de ANRE continuă să scadă

11:53 | 03.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit, pentru zilele de 4-6 decembrie, următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard: pentru benzina COR 95 - 20,33 lei/litru; pentru motorină – 17,47 lei/litru, transmite MOLDPRES.

„Descreșterile cotațiilor pe piața internațională pe parcursul lunii noiembrie continuă și în primele zile ale lunii decembrie. Tendințele respective se reflectă cu fidelitate în prețurile stabilite zilnic de către Agenţie”, indică ANRE.

Astfel, în ultima perioadă, prețul maximal la benzina COR 95 a scăzut cu 1,55 lei/litru, iar la motorina standard cu 1,33 lei/litru.

Totodată, nivelul de ieftinire a carburanților este influențat de ritmul de creștere a cursului de schimb al monedei naționale în raport cu dolarul SUA.

Foto: cardoilavantaj.ro 

img21009291

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!