ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O delegație a CEC efectuează o vizită de studiu în România

15:20 | 07.12.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. O delegație a autorității electorale centrale, condusă de vicepreședintele CEC, Pavel Postica, efectuează o vizită de studiu la Autoritatea Electorală Permanentă a României, transmite MOLDPRES.

Potrivit reprezentanților CEC, vizita constituie o bună oportunitate pentru schimbul de experiență cu reprezentanții instituției omoloage din România în vederea îmbunătățirii practicilor în domeniul electoral. Temele principale de discuție vizează implementarea tehnologiilor informaționale în procesul electoral și asigurarea logistică în ziua votării, controlul finanțării partidelor politice și campaniilor electorale, implementarea metodelor alternative de vot dar și asigurarea drepturilor electorale pentru categoriile speciale de alegători.

Vicepreședintele CEC, Pavel Postica, a mulțumit colegilor din cadrul Autorității Electorale Permanente a României pentru deschiderea manifestată și disponibilitatea de a acorda suport pe mai multe domenii.

Totodată, în marja vizitei la București, membrii Comisiei Electorale Centrale au avut o întrevedere cu Emil Jacotă, Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Moldova în România și reprezentanții misiunii diplomatice.

Comisia Electorală Centrală și Autoritatea Electorală Permanentă din România au încheiat un Acord de colaborare în domeniul electoral în data de 11 noiembrie 2019.

Foto: CEC

img21009409

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!