ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a discutat cu un oficial din SUA

18:01 | 08.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Asistența SUA pentru Republica Moldova și proiectele implementate în diverse domenii, dinamica dialogului politic și importanța valorificării potențialului de cooperare moldo-americană în cadrul Dialogului Strategic bilateral, au fost examinate la întrevederea vicepremierului Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene cu Jim Kulikowski, coordonatorul asistenței pentru Europa și Eurasia, Departamentul de Stat al SUA, aflat în vizită de lucru la Chișinău, relatează MOLDPRES.

Biroul de presă al MAEIE a comunicat agenției că în cursul întrevederii, diplomații au discutat subiecte ce țin de dezvoltarea și consolidarea relațiilor moldo-americane pe diverse domenii de interes reciproc, fiind accentuată importanța conferirii unei dimensiuni concrete relațiilor moldo-americane. 

„Am exprimat aprecierea pentru asistența americană semnificativă în asigurarea unor procese continue de modernizare a țării, susținerea dezvoltării economice, promovarea digitalizării, dezvoltarea infrastructurii și consolidarea securității și rezilienței energetice a Republicii Moldova”, a menționat ministrul Nicu Popescu. 

Printre subiectele discutate s-a regăsit și cel conex perspectivei de cooperare în domeniul securității cibernetice, Jim Kulikowski exprimând deschidere pentru dezvoltarea cooperării și susținerii continue a proceselor de consolidare a capacităților de securitate cibernetică a Republicii Moldova, inclusiv din perspectiva eventualei asistențe și expertize în sfera legislativă. 

SUA rămâne a fi un susținător consecvent pentru Moldova, oficialul american confirmând disponibilitatea SUA de a sprijini în continuare țara noastră, inclusiv prin acordarea asistenței conform priorităților guvernului de la Chișinău și necesităților identificate în domeniile sectoriale de importanță majoră.

Foto: MAEIE

img21009467

img21009467

img21009467

img21009467

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!