ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA a depistat încălcări la adăpostul din capitală pentru animale fără stăpân

14:10 | 09.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a depistat un șir de încălcări în urma controlului desfășurat la adăpostul pentru animale fără stăpân din capitală, din subordinea Întreprinderii municipale Regia „Autosalubritate”, transmite MOLDPRES.

În urma controlului, inspectorii Direcţiei teritoriale ANSA din municipiul Chişinău au constatat un șir de încălcări, cum ar fi: activitate fătă autorizaţii sanitar-veterinare; întreţinerea animalelor fără supraveghere necesară; lipsa îngrijirii medicale veterinare necesară pentru animalele bolnave; lipsa evidenţei tratamentelor medicamentoase; hrană de provenienţă necunoscută; lipsa evidenţei utilităților necesare respectării cerințelor de biosecuritate; lipsa substanțelor dezinfectante necesare ş.a.

În baza acestor constatări, ANSA pregăteşte un document în corespundere cu Legea cu privire la controalele oficiale pentru verificarea conformității cu legislația privind hrana pentru animale și cu normele de sănătate și bunăstare a animalelor. Or, persoanele găsite vinovate pentru aceste încălcări vor fi trase la răspundere, conform Codului Contravenţional.

“După finalizarea procedurilor aferente controlului efectuat la adăpostul pentru animale de companie fără stăpân din municipiul Chişinău, al Î.M. Regia „Autosalubritate” din cadrul Primăriei capitalei, vom solicita conducerii administraţiei oraşului stabilirea unei ședințe comune, pentru a fi prezentate cele constatate și a fi cerute explicații de rigoare pe marginea subiectului în cauză”, indică ANSA.

De asemenea, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a remis în adresa asociațiilor obștești de profil o invitație pentru data de 14 decembrie  la o masă de discuții, unde va fi abordată problema asigurării şi respectării, de către societate și instituțiile responsabile, a cerințelor de protecţie și bunăstare a animalelor.

Foto: ANSA

img21009489

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!