ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Companii din centrul ţării vor face schimb de experienţă cu întreprinderi din Regiunea Centru a României

12:07 | 14.12.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a anunţat selectarea a opt întreprinderi mici şi mijlocii (IMM) interesate de schimb de experiență și cunoaștere între organizațiile de sprijin din Regiunea Centru a Republicii Moldova și Regiunea Centru din România. Durata proiectului este decembrie 2021 - martie 2022, transmite MOLDPRES.

Scopul proiectului constă în dezvoltarea legăturilor comerciale și de afaceri dintre IMM-urile din România şi R. Moldova, precum și facilitarea schimburilor de experiență și a cunoașterii între organizațiile de sprijin din cele două regiuni.

“Organizațiile interesate să se implice în activitățile proiectului precum: agenții de turism, hoteluri, restaurante, producători/distribuitori din domeniul HORECA, asociații de turism, clustere sau camerele de comerț de la nivel regional, sunt invitate sa trimită, prin e-mail, o scrisoare prin care să motiveze interesul pentru implicarea în proiect și pentru piața din Romania, demonstrând totodată capacitatea de internaționalizare a companiei”, indică ADR Centru.

Potrivit sursei citate, selecția va fi făcută având în vedere interesul manifestat de organizațiile din regiune și criteriile prevăzute în aplicație: vor fi alese cel puțin opt IMM-uri din Regiunea Centru, active în sectorul turistic și cu potențial de internaționalizare. Cel puțin două din întreprinderile selectate vor fi deținute de persoane sub 35 de ani, cel puțin cinci dintre acestea vor fi deținute de femei/au femei în funcții de conducere și cel puțin trei vor fi din mediul rural.

Cele opt organizații selectate vor participa la vizita de studiu propusă a se organiza în perioada februarie -  martie, în Romania, unde vor avea ocazia să își promoveze activitatea și vor putea intra în legătură directă cu organizații similare interesate să coopereze și să dezvolte proiecte comune, vor beneficia de promovare la Târgul Internațional de Turism din Berlin, își vor dezvolta abilitățile de marketing și vor participa la schimburile de experiență și workshop-urile desfășurate în contextul proiectului.

Foto: ADR Centru

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!