ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: „Republica Moldova contează pe sprijinul european în consolidarea sectorului energetic”

18:39 | 15.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Șefa statului, Maia Sandu, a avut în această după-amiază, la Bruxelles, o întrevedere cu Josep Borrell, Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Vicepreședinte al Comisiei Europene. Discuțiile au vizat evoluțiile de securitate din regiune și intensificarea cooperării cu UE în 2022, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Președinta Maia Sandu i-a mulțumit lui Josep Borell pentru susținerea oferită Republicii Moldova pe parcursul acestui an, inclusiv pentru a face față crizei energetice.

„I-am transmis că țara noastră contează pe sprijinul european în consolidarea sectorului energetic, proces prin care vrem să diversificăm sursele de energie, iar astfel să asigurăm independența energetică a țării”, a menționat Maia Sandu.

Foto: Președinție

img21009673

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!