ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală nu a fost administrat vaccin cu termen de valabilitate expirat

11:13 | 20.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Pe teritoriul municipiului Chișinău toate dozele de vaccin administrate cetățenilor au fost conforme cu termenul de valabilitate, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a declarat în ședința on-line de astăzi a serviciilor municipale că, în urma verificărilor, s-a constatat că toate dozele de vaccin administrate locuitorilor municipiului Chișinău au fost conforme și nu au avut termenul de valabilitate depășit. „Ca urmare a informațiilor publice făcute de Curtea de Conturi referitoare la imunizarea populației cu vaccin care a avut termenul de valabilitate expirat, afirm că, în urma verificărilor efectuate de Direcția generală de asistență socială și sănătate, toate dozele de vaccin aplicate locuitorilor municipiului au fost conforme cu termenul de valabilitate. Nici o doză de vaccin aplicată cetățenilor nu a avut termenul de valabilitate expirat”, a remarcat Ceban.

Un raport al Curții de Conturi, făcut public săptămâna trecută, a arătat deficiențe în ceea privește evidența vaccinurilor și că s-ar fi admis administrarea unor doze de vaccin expirate. Constatarea Curții de Conturi a fost respinsă de Ministerul Sănătății care a anunțat că a creat o comisie de anchetă pentru verificări suplimentare în acest sens.

img21009779

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!