ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei a cumpărat în anul curent 158 de autobuze

08:47 | 27.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. ÎM „Parcul Urban de Autobuze” din capitală a cumpărat în anul curent un număr de 158 de autobuze, în valoare totală de 315 milioane lei. Astfel, 265 mln lei au fost investite pentru lotul de 100 autobuze noi ISUZU și 50 mln pentru 58 autobuze cu parcurs, de model MAN, VOLVO și VDL, transmite MOLDPRES.

Parcul Urban de Autobuze a expus, ieri, autobuzele procurate în acest an de către Primăria Chișinău pentru a înlocui vechile mijloace de transport cu unități moderne. Este vorba de 158 de unități de transport pasageri dintre care o sută de autobuze marca ISUZU sunt noi. Termenul de garanție pentru mașinile ISUZU este de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța acestora.

Consiliul Municipal a alocat în bugetul pentru anul 2022 alte 190 mln lei în scopul procurării și asamblării autobuzelor și troleibuzelor.

Până la procurarea loturilor de mijloace de transport noi, la începutul anului 2021 ÎM „Parcul Urban de Autobuze” avea la balanța sa 125 unități de transport, dintre care doar 53 corespundeau condițiilor satisfăcătoare de transportare a călătorilor.

Foto: ÎM "Parcul Urban de Autobuze"

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!