ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova a fost creat un laborator de producere a materialului săditor devirusat de alun

11:39 | 29.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Un laborator modern de producere a materialului săditor devirusat a fost creat în ţara noastră de compania Euroalun, membră a Asociaţiei MOVCA, în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova, comunică MOLDPRES. 

Potrivit MOVCA, laboratorul Vitrohub Moldova va produce material săditor devirusat de alun. Acesta dispune şi de capacităţi pentru a obţine portaltoaie de pomi fructiferi, plante perene de uz medicinal, precum şi decorative.

Laboratorul a fost creat în conlucrare cu experţi din Italia care vor instrui și angajații pentru ţara noastră, iar toată producția se va face la comandă.

El dispune de o seră modernă, situată la Puhoi, raionul Ialoveni iar în timpul apropiat va mai fi montată o seră şi va fi pus în funcţiune utilaj de producere a ghivecelor din hârtie biodegradabilă.

Conform sursei citate, materialul săditor produs la noul laborator poate fi utilizat şi în agricultura ecologică, inclusiv pentru extinderea livezilor sau pe terenurile certificate.

img21009993

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!