ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MS a anunțat statele pentru care se solicită rezultatul negativ al unui test PCR la intrarea în R. Moldova

13:52 | 31.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 31 dec. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății a anunțat lista statelor pentru care se solicită prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR la traversarea frontierei pe sensul de intrare în Republica Moldova. Aceasta conține 45 de țări și va intra în vigoare luni, 3 ianuarie, comunică MOLDPRES.

Potrivit MS, lista a fost elaborată în conformitate cu decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și va fi valabilă șapte zile. În noua listă au fost incluse și țări unde muncesc conaționali de-ai noștri, printre care Spania, Italia, Portugalia, Olanda, Irlanda, Franța, Canada și Marea Britanie.

Lista se actualizează o dată la șapte zile în ziua de vineri și intră în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare. Indicatorul pentru includerea în listă a statelor reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 350 cazuri la 100 000 populație.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!