ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biroul permanent al Parlamentului s-a întrunit în 21 de ședințe anul trecut

11:46 | 04.01.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/. De la începutul legislaturii a XI-a, Biroul permanent al Parlamentului s-a întrunit în 21 de ședințe, comunică MOLDPRES.

Din momentul constituirii sale, pe 29 iulie 2021, Biroul permanent al Legislativului a adoptat 31 de hotărâri. Printre acestea au fost hotărâri care vizează înființarea comisiilor permanente ale Parlamentului și componența lor numerică; componența nominală a delegațiilor Legislativului Republicii Moldova la organizațiile parlamentare internaționale și organizațiile parlamentare bilaterale; bugetul Legislativului pentru anul 2022; aprobarea Nomenclatorului dosarelor Parlamentului Moldovei; încheierea sesiunii de toamnă a Legislativului.

De asemenea, Biroul permanent al Parlamentului are atribuția de a propune data convocării şedinţelor plenare, de a pregăti și asigura desfășurarea lucrărilor Parlamentului, de a coordona activitatea comisiilor permanente, întocmi proiectul ordinii de zi a ședințelor plenare.

Din Biroul permanent al Parlamentului de legislatura a XI-a fac parte Igor Grosu, Preşedintele Legislativului, Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea, vicepreședinții Parlamentului, precum și reprezentanții Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate” Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Doina Gherman, Veronica Roșca, Vladimir Bolea, Dan Perciun; reprezentanții Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Vasile Bolea, Corneliu Furculiță, Constantin Starîș; reprezentantul Fracțiunii Partidului Politic ”Șor” Denis Ulanov.

img22000043

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!