ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spitalele din Australia nu fac față valului de Omicron

12:35 | 11.01.2022 Categorie: Externe

Canberra, 11 ian. /MOLDPRES/. Un nivel record de infectări cu coronavirus a fost înregistrat marți, 11 ianuarie, în Australia. Valul alimentat de varianta Omicron pune sub presiune spitalele aflate deja în dificultate din cauza numerosului personal obligat să se izoleze după expunerea la virus, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Australia are de la începutul pandemiei o politică foarte restrictivă pentru a ține sub control transmiterea coronavirusului. Recent, țara a fost copleşită de propagarea rapidă a variantei Omicron după ce autorităţile au relaxat unele restricţii odată cu atingerea unor rate ridicate de vaccinare.

De la debutul pandemiei, Australia a raportat circa 1,1 milioane de infectări, însă mai mult de jumătate dintre acestea în ultimele două săptămâni, între care cele aproape 86.000 de cazuri anunţate marţi, dar care nu includ raportările din două state, aşteptate mai târziu în cursul zilei.

„Există o presiune semnificativă pe sistemul nostru de sănătate”, a declarat prim-ministrul statului Victoria, Daniel Andrews, într-un briefing de presă, precizând că aproximativ 4.000 de angajaţi ai spitalelor şi 400 de la ambulanţă sunt în izolare din cauza protocoalelor epidemiologice în vigoare.

În ziua de 11 ianuarie erau internaţi circa 4.000 de pacienţi cu COVID-19, aproape dublu faţă de acum o săptămână.

Peste 92% dintre locuitorii cu vârsta peste 16 ani sunt vaccinaţi cu două doze, iar programul de administrare a dozei booster îşi intensifică ritmul.

Este în creștere și numărul de pacienţi la terapie intensivă şi cel al deceselor.

Șeful executivului australian Scott Morrison, confruntat cu presiuni pentru gestionarea valului Omicron într-un an electoral, a promis că va „trece” ţara prin acest val şi intenţionează să relaxeze regulile de izolare pentru angajaţii asimptomatici din sectoare cheie, pe fondul relatărilor despre rafturi goale în supermarketuri.

Foto: dw.com

img22000158

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!