ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Varianta Omicron a fost depistată pe teritoriul Republicii Moldova, a anunțat ANSP

11:49 | 11.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/. Varianta Omicron a fost depistată pe teritoriul R. Moldova, în urma procesului de secvențiere. Anunțul a fost făcut astăzi de directorul ANSP, Nicolae Jelamschi, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei, în țară au fost confirmate primele 16 cazuri de infectare cu noua tulpină Omicron. Cel mai mic pacient infectat cu aceasta tulpină are două luni, iar cei mai mulți bolnavi cu Omicron sunt din capitală.

Jelamschi a precizat că în săptămâna curentă numărul cazurilor de infectări cu COVID-19 s-a majorat cu 77,6%. ”Noi anterior am anunțat o posibilă creștere a numărului de infectări. Iată că în săptămâna aceasta începe un nou val care ar putea dura până la Paște. Iar apogeul acestuia ar putea fi în februarie”, a spus oficialul.

El a menționat că ANSP a pregătit informațiile necesare pentru Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică care ar urma să se întrunească pentru o decizie.

Pe de altă parte, datele prezentate de conducerea ANSP arată că în ultima perioadă a crescut numărul persoanelor care și-au administrat doza booster dar și numărul minorilor care s-au imunizat.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!