ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alexandru Oprea este noul șef al IGSU

16:19 | 12.01.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Alexandru Oprea este noul șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Acesta va ocupa postul rămas vacant după ce Mihail Harabagiu a depus cerere de demisie, comunică MOLDPRES.

Noul șef al IGSU a fost numit în funcție astăzi de Cabinetul de miniștri după ce a fost eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne.

Anunțul a fost făcut de șeful de la MAI, Ana Revenco, care a menționat că Alexandru Oprea este colonel al serviciului de salvare și are o experiență în domeniul managementului situațiilor de urgență și excepționale de peste 23 de ani.

Tot astăzi, Guvernul a numit noi secretari de la stat. La Ministerul Finanțelor a fost numit Vladimir Archelov, iar la MAI Viorel Cernăuțean și Daniela Misail-Nichitin.

De asemenea, vicedirectori noi au fost numiți la două instituții subordonate Executivului. La Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a fost numit Afanasie Tarlev, iar la Agenția Proprietății Publice - Tatiana Sava.

img22000199

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!