ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a solicitat Executivului să identifice soluții pentru majorarea compensațiilor

11:04 | 17.01.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, anunță că a solicitat Guvernului să identifice, în următoarele zile, soluții pentru a mări compensațiile pentru energia termică, comunică MOLDPRES.

Într-o postare pe pagina sa oficială, Maia Sandu a precizat că a discutat cu colegii din Parlament și Guvern despre facturile mari la agentul termic și la gaze”, care sunt o consecință a creșterii continue a prețului la gazele naturale pe piața europeană”.

„Am stabilit că este nevoie de măsuri suplimentare de ajutorare a consumatorilor pentru achitarea agentului termic. Am solicitat Executivului să identifice, în următoarele zile, soluții pentru a mări compensațiile pentru energia termică, iar în cazul în care va crește tariful la gazele naturale - să fie crescute și compensațiile pentru gaze”, a specificat șeful statului.

Situația din domeniul energetic s-a deteriorat după ce Moldovagaz a anunțat că ar putea majora tarifele la gaz, iar furnizorii de energie electrică au cerut majorarea prețurilor pentru curent.

img22000301

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!