ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a discutat cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova

12:30 | 19.01.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE la Chișinău, Claus Neukirch. În cadrul întâlnirii, oficialii au făcut un schimb de păreri pe marginea evoluțiilor curente în procesul de reglementare a conflictului din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Am salutat agenda de acțiuni a președintelui în exercițiu al OSCE, ministrului Afacerilor Externe al Poloniei Zbigniew Rau care vizează țara noastră”, a spus ministrul Nicu Popescu. 

Totodată, în cadrul discuției vicepremierul a exprimat poziția consecventă a Republicii Moldova în legătură cu necesitatea retragerii și distrugerii transparente a munițiilor ruse de la Cobasna, precum și a reiterat îngrijorările autorităților de la Chișinău în legătură cu încălcările drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Foto: MAEIE

img22000373

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!