ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Orologiul de pe Arcul de Triumf din capitală a fost reparat

10:49 | 02.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. ÎM Regia „Autosalubritate” a reparat ceasul de pe Arcul de Triumf din Chișinău, începând de astăzi, de la ora 10.00, acesta anunță fiecare sfert de oră și ora exactă, transmite MOLDPRES.

Ceasul nu a mai sunat din primăvara anului 2021, când mecanismul care unește cele două clopote instalate pe Arcul de Triumf s-a defectat.

Marele ceas de pe Arcul de Triumf din Piața Marii Adunări Naționale din capitală a fost instalat în anul 1840, este unul mecanic și necesită repornirea la fiecare 24 de ore. Ceasornicarul urcă 40 de trepte ca să ajungă în turn, învârte un scripete, care ridică greutățile ce asigură ritmul mecanismului.

„Vocea” orologiului de 180 de ani poate fi auzită din nou începând de astăzi, ora 10.00.

Arcul de Triumf a fost construit între anii 1840-1841, pentru a comemora victoria armatei ruse în războiul ruso-turc din 1828-1829. Construcția este introdusă în Registrul monumentelor de istorie și cultură al municipiului Chișinău, parte a Ansamblului Catedrala Nașterea Domnului.

Foto: tv8.md

img22000734

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!