ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uniunea Europeană va oferi granturi pentru dezvoltarea serviciilor de angajare incluzivă

09:21 | 04.02.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. Fundația Est-Europeană, cu sprijinul Uniunii Europene și al Suediei, a anunţat Concursul de granturi pentru susținerea societăţii civile pentru dezvoltarea serviciilor de angajare incluzivă a grupurilor vulnerabile. Data limită de depunere a propunerilor de proiect este 21 februarie, transmite MOLDPRES.

Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Asociația Businessului European și Centrul Contact, cu susținerea financiară a UE cofinanțarea din partea Suediei, implementează proiectul „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării".

Proiectul, cu durata de 40 de luni, are ca obiectiv să contribuie la dezvoltarea economică a Republicii Moldova prin implicarea activă a societății civile și altor părți interesate, ținând cont de prevederile Acordului de Asociere cu UE, care cuprinde Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

Programul de granturi are drept scop susținerea a cel puțin 30 de organizații ale societății civile (OSC-uri)  locale în vederea creării consorțiilor țintite să dezvolte servicii inovatoare de angajare incluzivă pentru grupurile vulnerabile și să creeze oportunități de integrare social-profesională a acestor grupuri, care va contribui ulterior la bunăstarea cetățenilor și a comunităților. Această abordare va permite OSC-urilor mai mici să coopereze și să învețe de la organizații mai mari, bine stabilite.

Prin intermediul proiectelor, organizațiile vor promova incluziunea pentru dezvoltare socio-economică și vor contribui la creșterea gradului de sensibilizare cu privire la politicile de dezvoltare și cooperare, care au drept scop  facilitarea accesului la serviciile de incluziune pe piața muncii și suportul grupurilor vulnerabile întru sporirea angajării acestora.

Conform organizatorilor, suma totală disponibilă pentru acest concurs de granturi este de 500 de mii de euro. Suma maximă oferită per proiect (consorțiu) nu va depăși 50 de mii de euro. Perioada de implementare a proiectelor, finanțate în cadrul acestui concurs de granturi, va fi minim de 20 de luni, dar nu va depăși 22 de luni.

Pentru a fi participanți eligibili, solicitanții trebuie: să fie persoane juridice stabilite și înregistrate pe malul drept sau stâng al râului Nistru (de către autoritățile moldovenești sau de autoritățile de facto din regiunea transnistreană); să fie organizații nonprofit (necomerciale); să fie organizații ale societății civile de nivel local, de exemplu: asociații obștești, fundații, organizații comunitare, instituții necomerciale, să fie direct responsabili de pregătirea și gestionarea proiectului, fără a acționa ca intermediar etc.

img22000819

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!