ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania ar putea trimite mai mulți militari în Lituania

10:53 | 06.02.2022 Categorie: Externe

Berlin, 6 feb. /MOLDPRES/. Criticată pentru lipsa de solidaritate cu Ucraina, Germania ia în considerare desfășurarea de trupe suplimentare în Lituania, a declarat ministrul german al Apărării Christine Lambrecht, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

„Ca o chestiune de principiu, sunt disponibile trupe suplimentare și suntem în discuții cu Lituania în acest moment pentru a afla ce anume ar fi potrivit în acest sens”, a spus  oficialul german.

Moscova a negat că ar intenționa să invadeze Ucraina, dar are zeci de mii de militari în apropierea granițelor țării vecine, ceea ce a determinat Statele Unite să mobilizeze aproximativ 3.000 de soldați suplimentari pentru a consolida flancul estic al NATO în Polonia și România.

Trupe americane au sosit deja la baza militară Rzeszow din sud-estul Poloniei.

Patru unități de luptă multinaționale cu aproximativ 5.000 de soldați în Polonia, Lituania, Letonia și Estonia au fost desfășurate recent. Militarii au fost trimiși acolo ca răspuns la anexarea de către Moscova a regiunii Crimeea de la Ucraina în 2014.

Grupuri de reacție rapidă ale NATO, conduse de Statele Unite, Germania, Canada și Marea Britanie, sunt menite să stopeze un atac în regiune și să câștige timp pentru ca trupele NATO suplimentare să ajungă în prima linie.

Doi oficiali americani au declarat sâmbătă că Rusia are aproximativ 70% din puterea de luptă de care ar avea nevoie pentru o invazie pe scară largă a Ucrainei.

Foto: mena-studies.org

img22000868

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!