ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Chișinău situația epidemiologică se stabilizează

10:29 | 07.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Situația epidemiologică din municipiul Chișinău se stabilizează, numărul de bolnavi de COVID-19 fiind în scădere, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale sănătate și asistență socială a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gâlcă, a declarat astăzi în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipale că numărul bolnavilor de COVID-19 este în scădere, iar situația epidemiologică se stabilizează. Astfel, începând de astăzi, două secții de tratament anti-COVID-19, deschise la Spitalul de Copii Municipal din Chișinău "V. Ignatenco", au revenit la destinația lor inițială. „Numărul în scădere al cazurilor de COVID-19 face posibilă excluderea graduală a spitalelor municipale din circuitul COVID-19”, a menționat Gâlcă.

În același timp, oficialul a precizat că, numărul mare de cetățeni aflați în tratament la domiciliul cu forme ușoare de COVID-19, face ca autoritățile de sănătate al municipiului Chișinău să rămână în stare de alertă. Gâlcă a solicitat locuitorilor orașului să se vaccineze, afirmând că rata de vaccinare de 46% nu este suficientă pentru atingerea imunității colective.

img22000882

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!