ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Culturii

13:41 | 08.02.2022 Categorie: Comunicate

Ministrul Sergiu Prodan a efectuat o vizită de lucru la Ungheni

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a efectuat o vizită de lucru la Ungheni, unde s-a întâlnit cu primarul orașului, Alexandru Ambros, cu managerii instituțiilor culturale din municipiu, dar și cu oamenii ce activează în domeniul culturii.

Ministrul a vizitat Muzeul de Istorie și Etnografie, Palatul de Cultură, Centrul Multifuncțional „Regina Maria” și Biblioteca „Dimitrie Cantemir”. 

Pe agenda vizitei s-au regăsit subiecte ce țin de funcționalitatea instituțiilor culturale în municipiu, oportunitatea de a realiza un schimb de experiențe cu alte instituții teatral-concertistice din țară, dar și de peste hotare. 

S-a abordat, în mod special, oportunitatea creării unui teatru profesionist pe lângă Palatul de Cultură, dar și continuarea proiectului Tabăra de Sculptură Ungheni, ce se desfășoară bienal, în lunile august-septembrie și la care participă cei mai valoroși sculptori din țară și de peste hotare. 

Oficialii au vorbit și despre Târgul Național de Ceramică, desfășurat anual pe 20 august și care adună meșteșugari și public interesat de tradiția olăritului din regiune. 

Ministrul, dar și reprezentanții autorităților publice locale au convenit că toate manifestările culturale, noi sau cu tradiții deja, sunt în măsură să sporească din punct de vedere turistic, atractivitatea locală. 

Potențialul orașului de a deveni o atracție de top este amplificat grație diversificării culturale, dar și planurilor imediat următoare de dezvoltare a infrastructurii regionale: construcția podului rutier de frontieră peste râul Prut, proiectul de legătură Autostrada „Unirea”, instituirea unui centru de informare turistică și includerea orașului Ungheni  în programul european de rute culturale.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!