ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe ucrainean l-a criticat pe Macron după vizita în Rusia

10:05 | 10.02.2022 Categorie: Externe

Kiev, 10 feb. /MOLDPRES/. După vizitele președintelui francez Emmanuel Macron la Moscova și Kiev, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, l-a criticat pe șeful statului francez. Kuleba este de părere că Macron a venit la Moscova și Kiev cu „opinii, nu cu propuneri” și a reiterat că în pofida angajamentului față de acordurile de la Minsk, Ucraina nu va accepta interpretarea Rusiei asupra acestor acorduri și nici nu va negocia direct cu separatiștii din estul țării, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Kuleba a infirmat chestiunea unei negări a aspiraţiilor euro-atlantice ale Ucrainei și a menționat că Macron nici n-a  pus în discuţie această temă în timpul vizitei sale la Kiev.

„Ieri a fost o discuţie asupra unor idei, nu o discuţie asupra unor propuneri specifice”, a spus Kuleba despre această vizită, menţionând de asemenea că, dacă „cineva va veni şi va începe să ne impună ceva (...), nu va exista în principiu o astfel de discuţie”.

Macron a venit la Kiev după ce a avut la Moscova o întrevedere cu Vladimir Putin. Preşedintele francez a declarat la finalul acestui turneu că atât liderul de la Kremlin cât şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-au exprimat angajamentul faţă de principiile acordurilor de la Minsk privind soluţionarea conflictului din Donbas, estul separatist prorus al Ucrainei.

Ministrul Kuleba a declarat însă că Ucraina nu va negocia direct cu separatiştii şi nu va accepta interpretarea Rusiei asupra acestor acorduri.

Foto: antena3.ro

img22000976

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!