ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA au solicitat cetățenilor săi să nu călătorească în raioanele din stânga Nistrului

10:42 | 15.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a solicitat cetățenilor săi să nu călătorească în raioanele din stânga Nistrului ale Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

În nota publicată pe site-ul Departamentului, cetățenii americani sunt îndemnați să părăsească zona.

„Nu călătoriți în regiunea transnistreană din cauza situației din jurul Ucrainei și a conflictului nerezolvat din această regiune. Cetățenii americani ar trebui să plece din regiune prin mijloace comerciale sau private”, se spune în notă.

În același document este indicat că vizitatorii americani pot întâmpina dificultăți la punctele de control de-a lungul drumurilor care duc în/din zona din stânga Nistrului, iar fotografierea instalațiilor militare și a forțelor de securitate este interzisă și poate duce la probleme cu autoritățile.

Totodată, Departamentul de Stat al SUA a recomandat cetățenilor săi să nu călătorească în Republica Moldova din cauza nivelului foarte ridicat de infectare cu COVID-19.

Foto: pagenews.gr

img22001096

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!