ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Problemele de actualitate din țară și din regiune au fost discutate de Maia Sandu în cadrul întâlnirilor bilaterale de la München

10:05 | 20.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. În marja Conferinței pentru Securitate de la München, care se încheie astăzi, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut mai multe întrevederi bilaterale. Șefa statului s-a întâlnit cu lideri politici, cu reprezentanți ai organizațiilor din domeniul securității și cu exponenți ai businessului, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Președinta Maia Sandu a discutat cu Olaf Scholz, cancelarul Republicii Federale Germania; Kiril Petkov, noul prim-ministru al Bulgariei; Jurgen Stock, Secretarul General al INTERPOL; Johannes Hahn, Comisarul european pentru Buget și Administrație; Mircea Geoană, Secretarul General adjunct al NATO; Nils Schmid, purtătorul de cuvânt pentru politica externă al Fracțiunii SPD în Bundestag; reprezentanți ai Fundației pentru o Societate Deschisă; Jared Cohen, directorul executiv Jigsaw Google; Christoph Heusgen, viitorul președinte al Conferinței de la Munchen.

În cadrul discuțiilor, interlocutorii au făcut un schimb de opinii asupra evoluțiilor recente din regiune și a rolului comunității internaționale în abordarea acestor provocări, precum și despre problemele de securitate stringente din Moldova. De asemenea, au fost abordate subiecte actuale care țin de preocupările de fiecare zi ale cetățenilor noștri, dar și de provocările interne ale Republicii Moldova.

Șefa statului a menționat, în context, inflația și prețurile înalte care, alături de criza energetică, afectează în continuare bunăstarea oamenilor, dar și riscurile evoluțiilor din regiune asupra securității statului nostru. Un alt subiect abordat la întrevederile de la München vizează oportunitățile de investiții pe care le oferă Republica Moldova și modul în care partenerii de dezvoltare ar putea să ne ajute să sporim calitatea vieții cetățenilor și să avansam în realizarea aspirațiilor noastre europene.

Foto: Președinție

img22001243

img22001243

img22001243

img22001243

img22001243

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!