ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul urmărește situația cetățenilor R. Moldova aflați în Ucraina, potrivit premierului Gavriliţa

12:22 | 23.02.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, a afirmat că Guvernul monitorizează în permanență situația din Ucraina, în special cea a cetățenilor țării noastre care se află pe teritoriul statului vecin. Declarația a fost făcută astăzi, după şedinţa Executivului, transmite MOLDPRES.

Premierul a îndemnat toţi cetățenii Republicii Moldova, care din diferite motive se află în Ucraina, să urmărească informațiile şi recomandările Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, iar în caz de necesitate să se adreseze la misiunea diplomatică a țării noastre de la Kiev sau la orice instituţie consulară de pe teritoriul statului ucrainean.

„În condițiile create, sunt mai multe riscuri pentru Republica Moldova, atât din punct de vedere economic, cât şi social-umanitar, inclusiv fluxurile migraţioinale, însă guvernarea are pregătite soluţii în caz de necesitate”, a relevat şefa Cabinetului de miniştri de la Chişinău.

În acelaşi timp, Natalia Gavriliţa a solicitat opiniei publice să nu facă scenarii ipotetice în contextul situaţiei din Ucraina.

img22001341

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!