ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipajul navei sub pavilion moldovenesc, lovită de un obuz în Marea Neagră, a fost salvat

16:58 | 25.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Agenția Navală a anunțat că membrii navei MILLENIAL SPIRIT, sub pavilionul Republicii Moldova, care a fost lovită de un obuz în apele neutre din Marea Neagră au fost salvați, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în după amiaza zilei au fost desfășurate operațiuni de salvare de către autoritățile din Ucraina, membrii echipajului, toți cetățeni ai Federației Ruse au fost salvați, doi dintre ei sunt în stare gravă.

Astăzi, nava de tip Chemical Tanker sub pavilionul Republicii Moldova fiind în apele neutre din Marea Neagră (46°22.221’N, 031°07.095’E) a fost lovită de un obuz (nu se cunoaște sursa lansării obuzului). La bordul navei a izbucnit un incendiu, echipamentele și bărcile de salvare au fost distruse, echipajul a părăsit nava echipați doar cu veste de salvare.

Operatorul navei este persoană juridică din Ucraina. 

img22001438

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!