ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Belarus au început negocierile ruso-ucrainene

14:18 | 28.02.2022 Categorie: Externe

Gomel, 28 feb. /MOLDPRES/. Ministerul de Externe rus a confirmat luni că în Belarus au început negocieri ruso-ucrainene, aşa cum anunţase ceva mai devreme un consilier al preşedinţiei de la Kiev, transmit agenţiile de presă internaţionale, citate de Agerpres și MOLDPRES.

Poziţia Ucrainei la tratative, anunţată de biroul de presă al preşedintelui Volodimir Zelenski, este de a cere un armistiţiu imediat şi retragerea forţelor ruse de pe teritoriul ucrainean.

Rusia a fost mai prudentă: Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, a refuzat să comenteze obiectivele Rusiei la negocieri.

Ministerul de Externe de la Moscova a publicat fotografii ale celor două delegaţii, aşezate de o parte şi de alta a unei mese lungi.

Delegaţia rusă este condusă de consilierul prezidenţial Vladimir Medinski, iar cea ucraineană - de ministrul Apărării, Oleksi Reznikov, care s-a prezentat în ţinută militară kaki.

Negociatorii au fost întâmpinaţi de ministrul de Externe belarus, Vladimir Makei, care i-a asigurat că pot să se simtă "în deplină siguranţă", transmite agenţia oficială de presă Belta din Belarus.

Foto: Reuters

img22001514

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!