ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Situația din regiune a fost abordată de Maia Sandu într-o discuție telefonică cu Președintele Turciei

10:06 | 08.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat luni seară cu Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Cei doi șefi de stat au vorbit despre situația de securitate din regiune și despre gestionarea numărului mare de refugiați care au intrat în Republica Moldova. Președinta Sandu a subliniat că în acest efort major țara noastră are urgent nevoie de sprijin internațional. În context, Maia Sandu a mulțumit autorităților de la Ankara pentru ajutorul umanitar sub formă de bunuri și pachete alimentare, trimis țării noastre la 1 martie.

Cei doi lideri au discutat și despre agenda bilaterală dintre Moldova și Turcia, și anume, cooperarea în domeniul energetic și cel comercial-economic.

img22001763

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!