ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta un spectacol de Vitalie Drucec

18:43 | 08.03.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 8 mar. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc mâine, 9 martie, la ora 18.30, spectacolul ”Storcătorul de fructe” de Ilia Cilaki, în regia lui Vitalie Drucec, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, „Storcătorul de fructe” este un spectacol tragi-comic despre criza comunicării dintre oameni apropiați, care își vorbesc, dar nu se pot face auziți; o montare ce dorește a ne spune cât de simplu e, de fapt, secretul armoniei în familie – să iubești şi să înțelegi! „Storcătorul de fructe” este prima piesă a dramaturgului Ilia Cilaki montată pe o scenă din Republica Moldova.

Pe 9 și 10 martie, Teatrul ”Geneza Art” își așteaptă publicul la spectacolul „Nuntă în cer” după Mircea Eliade, în regia Danielei Burlaca. Potrivit organizatorilor, romanul „Nuntă în cer” prezintă istoria a doi bărbați, care își povestesc experiența de viață, cunoscând dragostea absolută dintre bărbat și femeie ca ființă unică. Este o confesiune tulburătoare despre iubirea perfectă, iubirea predestinată. Spectacolul abordează tema cuplului cu multiplele sale căutări și neliniști, într-o unitate primordială a spiritului uman. În roluri: Ana-Sia Cărăuș, Mihai Bordian, Eugeniu Răbdău, Victoria Botnar, Ana-Maria Golea, Veronica Odagiu, Dorina Beatrice Timciuc și Andreea Ene.

Joi, 10 martie, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” readuce în scenă spectacolul ”Cântec de leagăn pentru bunici” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub. Potrivit organizatorilor, "Cântec de leagăn pentru bunici" este o dramă a oamenilor de la sat, care îşi duc cu greu povara vieţii. Teofil Augustinovici, directorul şcolii săteşti, este, practic, cea mai mare persoană de încredere a satului, fără care nu se petrece absolut nimic. Spectacolul este condimentat cu efecte comice. Limbajul şi comportamentul eroilor aminteşte de perioada anilor 80-90, perioada „Marii Restructurări Sovietice”. Acest spectacol ne îndeamnă să ţinem la focul din vatră, la casa părintească.

Din distribuție fac parte actorii: Vitalie Rusu, Angelina Ciobanu, Margareta Pântea, Petru Oistric, Ion Mocanu, Valentin Zorilă, Mihaela Damian-Oistric, Diana Decuseară, Ana Tkacenko și Angela Ioan-Cărăuș.

În aceeași zi, la 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va avea loc spectacolul ”O zi din viața lui Helen”, o adaptare după piesa „Las-că vezi tu” a autorului austriac Helmut Peschina, în regia lui Sergiu Chiriac. O istorie banală a unei vieți (ne)trăite, povestită de către o femeie care își sărbătorește aniversarea de șaptezeci de ani. Nu știm exact dacă are într-adevăr șaptezeci de ani, cel puțin asta-i spune celui mai bun prieten, papagalului Kiki care o ajută pe Helen să aranjeze masa de sărbătoare. La ora 21:00 vin oaspeții, întreaga familie Bernstein, pentru că tot ce-i mai frumos în viață este familia, nu? Totuși de ce până la urmă ne ciocnim de cel mai teribil sentiment - singurătatea? Organizatorii invită spectatorii să trăiască o zi din viața lui Helen, urmărind-o ca printr-un microscop chiar în bucătăria apartamentului ei. Distribuția: Helen - Tatiana Manoil.

Spectacolele se vor desfășura cu respectarea normelor antiepidemice.

img22001768

img22001768

img22001768

img22001768

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!