ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FMI va susține Republica Moldova în gestionarea crizei refugiaților 

15:44 | 09.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Aspectele privind gestionarea crizei refugiaților și suportul de care are nevoie Republica Moldova pentru a reduce impactul umanitar și economic al acesteia, au fost discutate astăzi în cadrul întrevederii prim-ministrei Natalia Gavrilița cu echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Șefa Cabinetului de miniștri a vorbit despre provocările cu care se confruntă țara noastră în contextul acordării asistenței umanitare migranților ucraineni, menționând că doar cu eforturile comune ale partenerilor externi această criză va putea fi depășită cu succes. Părțile au discutat, de asemenea, despre impactul economic al războiului din Ucraina și acțiunile Guvernului pentru reorientarea rapidă a comerțului și asigurarea securității alimentare.

Timp de o săptămână, echipa FMI va evalua realizarea programul de reforme economice, finanțat în baza Mecanismului extins de creditare (ECF) și Mecanismului de finanţare extinsă (EFF), precum și necesitățile adiționale de finanțare în lumina contextului macroeconomic actual. 

Foto: Guvern

img22001794

img22001794

img22001794

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!