ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu vizitează raionul Nisporeni, unde discută cu oamenii despre situația din țară

16:48 | 10.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, vizitează astăzi mai multe localități din raionul Nisporeni. Prima întâlnire a fost în comuna Vărzărești, unde șefa statului a vorbit cu oamenii despre cele mai stringente probleme ale momentului, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

„Aici, la fel ca în toată țara, oamenii sunt îngrijorați de războiul ce se întâmplă chiar la hotarele noastre și de consecințele lui, pe care le resimțim în prețurile tot mai mari la alimente și la carburanți”, a spus Președinta Maia Sandu. Totodată, Maia Sandu a menționat că autoritățile fac tot posibilul pentru a menține pacea și siguranța cetățenilor, iar problemele cu care ne confruntăm pot fi depășite prin muncă și solidaritate.

Președinta le-a vorbit localnicilor și despre lansarea în curând a Programului „Satul European”, prin care vor fi finanțate proiecte pentru dezvoltarea comunităților. În acest context, șefa statului a făcut apel ca banul public să fie cheltuit corect și eficient, astfel încât, în pofida vremurilor grele prin care trecem, să fie continuate planurile de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor.

„M-am bucurat să văd susținerea și aprecierea cetățenilor pentru semnarea cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, decizie luată inclusiv pentru că vrem să trăim pașnic, în democrație și prosperitate”, a spus Președinta Maia Sandu.

La finalul discuțiilor, șefa statului le-a mulțumit oamenilor pentru solidaritatea și omenia de care au dat dovadă în aceste zile grele, primind în casele și comunitățile lor mii de refugiați din țara vecină. Prin aceasta, a ținut să menționeze Președinta Sandu, cetățenii au demonstrat că omenia este puterea noastră.

Foto: Președinție

img22001844

img22001844

img22001844

img22001844

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!