ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Austria, Italia, Danemarca și Finlanda au oferit ajutor umanitar Republicii Moldova

15:53 | 15.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Austria, Republica Italia, Regatul Danemarcei și Finlanda au donat astăzi Republicii Moldova mai multe loturi de ajutoare umanitare prin Mecanismul de protecție civilă al UE, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de recepționare a donațiilor au participat ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, și ambasadorii acreditați ai Austriei, Italiei și Finlandei.

„Suntem aici împreună, pentru că am decis să ajutăm în această criză cumplită, provocată de războiul din Ucraina. Noi toți, din spațiul european, ne-am implicat în rezolvarea unor provocări, la care nu ne-am așteptat niciodată. Ajutorul vostru contează foarte mult, pentru că nici una dintre țările noastre nu a fost pregătită să facă față unui război atât de apropiat și amenințător”, a menționat ministrul Ana Revenco.

„Îmi exprim recunoștința față de toate statele membre ale UE pentru eforturile de sprijinire a Republicii Moldova și vă asigur că UE va continua să ofere asistență și în săptămânile următoare. Oamenii din Moldova au manifestat o solidaritate remarcabilă, în momentul în care au întâmpinat refugiații din Ucraina cu brațele deschise. Mulțumesc autorităților din Moldova pentru dăruire”, a menționat șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Astăzi, în țara noastră a ajuns ajutor umanitar din partea Republicii Austria, în valoare de 37 mii de euro (colete de igienă, corturi, paturi, saltele, perne), din partea Finlandei, în valoare de 582 mii de euro (corturi cu încălzire, corturi pentru baie, bucătărie de câmp), din partea Regatului Danemarcei, în valoare de 114 mii de euro (șapte ambulanțe) și din partea Republicii Italia, în valoare de 56 mii de euro (seturi de igienă, de bucătărie, generatoare Diesel, rezervoare de apă, încălzitoare).

Foto: MAI

img22001956

img22001956

img22001956

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!