ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu ministrul de Externe al Spaniei

09:16 | 17.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Subiectele prioritare ce țin de gestionarea fluxurilor de refugiați și situația regională în contextul războiului din Ucraina, au fost discutate în cadrul întrevederii prim-ministrei Natalia Gavrilița cu ministrul Afacerilor Externe, Uniunii Europene și Cooperării al Spaniei, José Manuel Albares, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Șefa Cabinetului de miniștri a apreciat deschiderea Guvernului Spaniei de a susține țara noastră în efortul său umanitar, menționând importanța implicării rapide a comunității internaționale, în contextul în care numărul refugiaților ucraineni în Republica Moldova este unul impunător. Prim-ministra a menționat că pentru a diminua presiunea economică asupra țării noastre, Republica Moldova trebuie să obțină acces la instrumente de finanțare flexibile și să dispună de mecanisme clare de realocare a refugiaților. 

„Suntem recunoscători pentru intenția Spaniei de a prelua un anumit număr de refugiați care în prezent se află pe teritoriul țării noastre. Doar prin eforturi comune și consistente vom putea să ne consolidăm capacitățile pentru a ajuta în continuare oamenii”, a spus Natalia Gavrilița. 

La rândul său, José Manuel Albares, a reafirmat sprijinul Spaniei și angajamentul de a fi alături de Republica Moldova pentru depășirea crizei și redresarea economică a țării. Cei doi au mai discutat despre dezvoltarea și implementarea proiectelor comune în diverse domenii și continuarea dialogului moldo-spaniol, în beneficiul ambelor părți și în interesul cetățenilor. 

Foto: Guvern

img22002010

img22002010

img22002010

img22002010

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!