ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Inspectorii ANSA au interzis importul a trei loturi de nuci

13:23 | 17.03.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor /ANSA/ din cadrul Postului de Inspecție la Frontieră Leușeni - Albița au depistat trei loturi de nuci în cantitate de 22000 kg, 19730 kg și 19725 kg, care nu corespund cerințelor de calitate. Loturile neconforme au fost returnate în țara de origine, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor ANSA, urmare a desfășurării controlului organoleptic, s-a stabilit că atât suprafața cojii, cât și miezul nucilor prezintă o umiditate exterioară excesivă, cu pete vizibile de mucegai, afectate de putrezire, cu miros înțepător de putregai, fiind improprii pentru consum uman. Nucile ambalate în saci urmau să fie procesate în Republica Moldova.

Reieșind din aceste circumstanțe, Agenția a interzis intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a loturilor de nuci, acestea fiind returnate în țara de origine.

Foto: ANSA

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!