ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Câțiva medici din Ucraina vor fi angajați în instituțiile medicale din Republica Moldova

14:38 | 17.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Șase lucrători medicali refugiați din Ucraina, dintre care patru medici și două asistente medicale, urmează să fie angajați în instituții medico-sanitare publice din țară, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, astăzi au fost eliberate avize pentru angajarea lor pe perioada stării de urgență, după ce pe parcursul săptămânii curente au parvenit cereri în acest sens de la conducătorii instituțiilor medico-sanitare.

În cazul în care doctorii și asistenții medicali, refugiați din Ucraina, vor dori să activeze în instituțiile din Republica Moldova și după perioada stării de urgență, actele lor de studii vor fi echivalate.

Foto simbol

img22002041

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!