ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Energia electrică se va scumpi de la 1 aprilie

12:17 | 18.03.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat și aprobat astăzi noi tarife pentru energia electrică. Noile prețuri vor întra în vigoare începând cu 1 aprilie, comunică MOLDPRES.

Astăzi au fost aprobate următoarele prețuri reglementate de furnizare a energiei electrice de către Î.C.S. „Premier Energy" S.R.L., diferențiate în funcție de punctele de delimitare sau locurile de consum ale consumatorilor finali: 1,57 lei/kWh pentru energia electrică furnizată la punctele de intrare în rețelele de transport; 1,71 lei/kWh - la punctele de ieșire din rețelele de transport;  1,73 lei/kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune înaltă (35–110 kV);    1,86 lei/kWh - de tensiune medie (6–10 kV), ceea ce este cu 61 bani/kWh sau 48,6 % mai mult decât prețurile anterioare;

Consumatorii casnici vor plăti 2,17 lei/kWh, ceea ce este cu 66 bani, sau 43,7 % mai mult decât prețurile anterioare.

Pentru S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord" au fost determinate următoarele prețuri: 1,57 lei/kWh pentru energia electrică furnizată la punctele de intrare în rețelele de transport; 1,72 lei/kWh pentru energia electrică furnizată la punctele de ieșire din rețelele de transport; 1,90 lei/kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV), ceea ce este cu 47 bani/kWh sau 32,8 % mai mult decât prețurile anterioare; 2,51 lei/kWh pentru consumatorii finali, ceea ce este cu 47 bani sau 22,9 % mai mult decât prețurile anterioare.

În conformitate cu hotărârile aprobate, atât tarifele pentru serviciul de distribuție, cât și prețurile reglementate de furnizare a energiei electrice aprobate intră în vigoare la data de 1 aprilie 2022.

Foto: agroexpert.md

img22002066

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!