ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegerile locale noi vor putea avea loc și în perioada stării de urgență

10:49 | 24.03.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Pe perioada stării de urgență, va fi posibilă organizarea alegerilor locale noi în unele unități administrativ teritoriale. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Legislativ, comunică MOLDPRES

Astfel, Hotărârea Parlamentului nr. 41/2022 privind declararea stării de urgență a fost completată cu un articol, care prevede că ”prezenta stare de urgență nu afectează organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi din primăvara anului 2022 în unele unități administrativ teritoriale”.

Drept rezultat, în 12 localități ale țării urmează să fie desfășurate alegeri pentru funcția de primar sau pentru o nouă componență a consiliului comunal.

img22002237

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!