ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În municipiul Chișinău a scăzut numărul refugiaților ucraineni

10:59 | 28.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău a sistat activitatea a 40 de centre de plasament al refugiaților din Ucraina, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției asistență socială și sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gîlcă, a declarat la ședința on-line de astăzi a serviciilor municipalității că experții Comisiei sus-numite au decis sistarea activității a 40, din cele 45, de centre de plasament organizate de către autoritatea publică locală pentru gestionarea fluxului de refugiați ucraineni în capitală. “Constatăm o scădere a numărului de refugiați din Ucraina care solicită cazarea în centrele de plasament din Chișinău. De exemplu, la centrul de plasament organizat în cadrul Spitalului Clinic Municipal Ftiziopneumologie unde se puteau caza 150 de refugiați erau plasate doar zece persoane. Pentru economisirea resurselor financiare și umane am decis sistarea activității acestor centre de plasament”, a spus Gîlcă.

Oficialul a precizat că activitatea centrelor de plasament va fi doar sistată. „ Nu vom închide centrele de plasament, activitatea acestora va fi doar sistată pentru că dorim să putem să le descidem rapid în caz de necesitate ”, a adăugat sursa citată.

În același timp, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a menționat că la Centrul de plasament organizat în cinematograful Patria din sectorul Râșcani va staționa un centru mobil de sănătate care va fi deservit de medici din Israel și o ambulanță. Edilul a spus că toți refugiații care solicită pachete cu alimente vor primi aceste ajutoare și că la acest centru au fost distribuite circa 250 de pachete de alimente în fiecare zi.

img22002323

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!