ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul aplică măsuri adiționale pentru suportul producătorilor agricoli

17:12 | 30.03.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Guvernul Republicii Moldova va crește bugetul dedicat subvențiilor în agricultură și va compensa 30 la sută din costul produselor petroliere folosite de către agricultori, transmite MOLDPRES.

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținută după ședința de astăzi a Executivului că a decis să crească bugetul subvențiilor acordate agricultorilor la 1 mlrd. 750 de milioane de lei. „Cunosc situația grea cu care se confruntă agricultorii moldoveni. Știu necesitățile lor, din acest motiv alocăm resurse adiționale pentru susținerea producătorilor agricoli”, a spus premierul.

În același timp, Natalia Gavrilița a anunțat că statul va compensa 30 la sută din valoarea produselor petroliere folosite de către agricultori.

Potrivit oficialului, Hotărârea de Guvern care conține toate aceste măsuri adiționale și regulamentul de aplicare a lor vor fi publicate mâine.

img22002403

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!