ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a avut o întrevedere cu ambasadoarea Norvegiei

08:31 | 01.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a primit-o pe ambasadoarea Regatului Norvegiei Siri Barry. Întrevederea a prilejuit discuții cu privire la situația de securitate din regiune și gestionarea de către țara noastră a fluxurilor de refugiați din Ucraina, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE. 

„Am transmis mulțumiri la adresa Guvernului Norvegiei pentru susținere și disponibilitatea de a reloca 2500 de refugiați din Ucraina care se află în Republica Moldova, dar și pentru ajutorul umanitar oferit prin intermediul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR)”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Totodată, diplomații au abordat subiectele privind relațiile moldo-norvegiene, asistența norvegiană pentru dezvoltare acordată Republicii Moldova, interesul de intensificare a dialogului comercial-economic în contextul negocierilor Acordului de comerț liber între R. Moldova și statele membre EFTA, precum și problematica securității energetice.

Foto: MAEIE

img22002459

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!