ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spectacolul ”Pomul vieții” de Dumitru Matcovschi a ajuns la cea de-a 200-a reprezentație

13:57 | 06.04.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău va avea loc, sâmbătă, 9 aprilie, la ora 18.00, spectacolul ”Pomul vieții” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, spectacolul, ajuns la cea de-a 200-a reprezentație, prezintă povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorb cu patimă din cupa suferințelor. Este un spectacol care denunță metehnele societății noastre. Versurile matcovschiene: „Sfântă ni-i casa, din leagăn de dor ce coboară" exprimă un adevăr simplu şi profund al protagoniștilor spectacolului. "Pomul vieţii" ne îndeamnă să curmăm, pe veci, suferinţa.

Este un spectacol și despre vise, și depășire. Tristețile acelei lumi sunt diluate de situații pline de umor și haz. E râsu-plânsul vieții noastre de ieri și de azi. Piesa a fost jucată la festivaluri naționale și internaționale, în orașe și sate, la Chișinău și la București, la Bălți și la Iași, la Buzău și la Cahul. A cutreierat cele mai îndepărtate localități ale Republicii  Moldova, în cadrul unui proiect de colaborare cu A.O. „HelpAge International Moldova”.

img22002625

img22002625

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!