ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un concert pascal va avea loc la Chișinău

16:45 | 11.04.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. La Sala cu Orgă din Chișinău va avea loc joi, 14 aprilie, la ora 18.00, un concert pascal, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului, Corul Național de Cameră și Corul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, conduse de Ilona Stepan și Orchestra Națională de Cameră, prim-dirijor – Cristian Florea, vor prezenta Oratoriul ”Ultimele șapte cuvinte ale Mântuitorului pe Cruce” de Joseph Haydn. Soliști: Anastasia Cușnir, soprană, Lilia Istratii, mezzo-soprană, Dumitru Mâțu, tenor, și Vitalie Maciunschi, bariton.

Un concert în memoria profesorului, dirijorului și violonistului Nicolae Buinovschi va avea loc duminică, 17 aprilie, la Sala cu Orgă. În cadrul spectacolului vor evolua elevii și profesorii Liceului Republican de Muzică ”C. Porumbescu”: Ion, Daria și Vadim Buinovschi, Ștefan Luță, Sofia Știucă, Petra Pleșca, Cezar Moldovanu, Ansamblul de violoniști, Ansamblul micilor violoniști. La pian – Sorin Matei. Invitați: Radu Tălămbuță și KAISER BAND.

Aceeași instituție, va găzdui, pe 21 aprilie, la 18.00, un concert cu genericul ”Flautul fermecat. Ion Negură, flaut și Olga Iuhno, pian – 20 de ani în duet”, cu participarea Orchestrei Naționale de Cameră, prim-dirijor - Cristian Florea. În program: J. S.Bach - Sonată pentru flaut și pian, Friedrich Kuhlau - Introduction and Rondo, Francois Doppler - Fantezia Pastorala Ungară,  Myroslav Skorik - Melodie, Gabriel Faure - Fantezie, Serghei Rachmaninov - Vocaliză, Gaetano Donizetti - Sonatină, George Enescu - Cantabile și Presto, Vladimir Rotaru - Andante Cantabile pentru flaut și orchestră și Oleg Negruța - Concerto Grosso pentru flaut și corzi, acesta din urmă fiind interpretat în premieră.

img22002746

img22002746

img22002746

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!